Homeopatia

Homeopatia este o formă a medicinei alternative, în care medicii tratează pacienții cu preparate foarte diluate despre care se crede că provocă oameniilor sănătoși simptome similare cu cele prezentate de către pacient.
Homeopatia, ca ramură a medicinei holistice, abordează omul ca intreg, incercand să-l trateze ţinand cont de acest intreg şi de evoluţia sa dinamică. Ea doreşte să surprindă nu numai boala, ci şi inclinaţia spre boală, prin aceasta oferind posibilitatea aplicării unei terapii atat profilactice cat şi curative. Vindecarea este concepută in homeopatie ca o restaurare rapidă, blandă şi permanentă a sănătăţii prin anihilarea bolii in toată extinderea sa, medicaţia paliativă fiind evitată cat mai mult posibil.

Principiile homeopatiei:

Principiul de baza al homeopatiei este cunoscut sub numele de Legea similitudinii sau „Similia similibus curantur”, adica o boala este vindecata cu aceeasi substanta care este capabila sa produca acea boala la omul sanatos.

Al doilea principiu al homeopatiei este Tratamentul individualizat: medicul homeopat trateaza persoana, caci pacientul este cel care are nevoie de tratament, nu boala.

Al treilea principiu al homeopatiei este Principiul dozei infinitezimale, folosirea remediilor homeopate care contin doze foarte mici, infinitezimale de substanta, preparate printr-un procedeu fizic care pe langa cresterea activitatii curative are si avantajul ca inlatura posibilitatea efectelor secundare, reactiilor adverse toxice sau alergice precum si dependenta fata de tratament.

Avantajele homeopatiei:

Sunt foarte numeroase. Dintre acestea amintim:

  • contribuie la vindecarea atat fizica cat si psihica a pacientului
  • se bazeaza pe preparate naturiste
  • poate fii utilizat si in timpul sarcinii
  • stimuleaza propriile mecanisme de aparare a organismului
  • individualizarea tratamentului
  • recomandata ca terapie la toate varstele
  • fara reactii adverse

In urma consultului medicul recomanda preparatul homeopat individualizat.

Pretul unui consult este de 50 RON